Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 12:07

Ν. Αναλυτής: Δεν υπάρχει μυστικό πόρισμα για το Ασφαλιστικό

Διέψευσε με δηλώσεις του στο ρ/σ ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκος Αναλυτής τα περί ύπαρξης μυστικού πορίσματος για το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Αναλυτής είπε ακόμη ότι «το πρόβλημα είναι ότι σε 25 με 30 χρόνια το δικό μας συνταξιοδοτικό σύστημα δεν θα είναι μεν στον “αέρα” αλλά θα απορροφά τόσους πόρους από τον προϋπολογισμό και το ΑΕΠ, ώστε θα σκοντάψει όλη η οικονομία».

Απ' την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της Πολιτικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τόνισε στον εν λόγω ρ/σ πως πρέπει να υπάρξει λογική κινήτρων για παραμονή στην εργασία και όχι αλλαγή των ορίων ηλικίας.

Τα σενάρια που ήρθαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις προτάσεις της «επιτροπής σοφών» για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό, έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις, ιδίως από το συνδικαλιστικό χώρο.

Οι ανησυχίες εστιάζονται στο ενδεχόμενο παρεμβάσεων σε θεμελιώδη ζητήματα όπως τα όρια ηλικίας και ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας, Γιώργου Αλογοκσούφη και του υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα.