Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 17:50

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων στην πυρόπληκτη περιοχή της Ζαχάρως

Την πρόσληψη 210 ανέργων, που θα απασχοληθούν στην πυρόπληκτη περιοχή της Ζαχάρως, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αναδασώσεων και Αντιπλημμυρικών Έργων», ενέκρινε ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Γιώργος Βερναδάκης.

Η υλοποίηση του «Προγράμματος Αναδασώσεων και Αντιπλημμυρικών Έργων» του Ο.Α.Ε.Δ., ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την έγκριση της απασχόλησης των πρώτων 205 ανέργων, στην Αρχαία Ολυμπία. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η έγκριση και άλλων επιχειρησιακών σχεδίων αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος πυρόπληκτων περιοχών (στα οποία περιγράφονται οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό), που συνεχίζουν να υποβάλλονται στον Ο.Α.Ε.Δ., από επιχειρήσεις που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) Α’ και Β’ βαθμού, όπως για παράδειγμα των νομών Μεσσηνίας και Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι, το προϋπολογισμού 64,8 εκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα, αφορά στην 12μηνη επιχορήγηση Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α., για την απασχόληση συνολικά 6.000 εγγεγραμμένων ανέργων, ηλικίας 18-64 ετών, στην αναδάσωση και στα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στα 36 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης του ανέργου.

Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος βαρύνει εξολοκλήρου τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.