Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 14:22

Κ. Χατζηδάκης: Νομικά περίπλοκο το θέμα της Ολυμπιακής

Με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μεταφορών Ζακ Μπαρό συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με το ζήτημα της Ολυμπιακής.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια, που τίθενται για τη διευθέτηση των προβλημάτων και στη συνέχεια για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό νομικά και πολιτικά, προκειμένου να παραμείνει η εταιρία ζωντανή», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι νομικά περίπλοκο και δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Ωστόσο, θα εργαστούμε με σύστημα και χαμηλούς τόνους για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Κατά τα λοιπά, τα πολλά λόγια για την Ολυμπιακή είναι φτώχεια».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ζακ Μπαρό, Μικέλε Τσερκόνε, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων, χαρακτήρισε ωστόσο «εποικοδομητική» τη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με τον κοινοτικό Επίτροπο.