Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 17:27

S&B: Εξαγορά τεσσάρων μονάδων μπεντονίτη στις ΗΠΑ

Οριστική συμφωνία για την εξαγορά δραστηριότητας επεξεργασίας μπεντονίτη από την εταιρεία “Τhe Hill & Griffith Company” στις ΗΠΑ υπέγραψε ο Ομιλος S&B.

H δραστηριότητα αυτή αφορά το σχεδιασμό και την παραγωγή σε τέσσερις μονάδες επεξεργασίας εξειδικευμένων προϊόντων βασισμένων σε μπεντονίτη και άλλα πρόσθετα υλικά για χρήση, ως συνδετικό υλικό της άμμου καλουπιών, σε χυτήρια των ΗΠΑ.

Δύο από τις εν λόγω μονάδες βρίσκονται στην πολιτεία του Οhio και συγκεκριμένα στο Cincinnati και στο Βurbank, μία μονάδα στο Cicero της πολιτείας Illinois και άλλη μία στο Birmingham της πολιτείας Alabama.

Η τιμή εξαγοράς ανέρχεται σε $13,4 εκατ., στην οποία συμπεριλαμβάνονται και $1,7 εκατ. αποθεμάτων έτοιμων προϊόντων.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας είναι της τάξης των $20 εκατ., ενώ η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των τεσσάρων μονάδων ανέρχεται σε 150.000 τόνους ετησίως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις νέες μονάδες, σε συνδυασμό με την ήδη λειτουργούσα μονάδα επεξεργασίας μπεντονίτη του Ομίλου S&B στις Η.Π.Α. -στο Βrunswick της πολιτείας Georgia- δυναμικότητας 50.000 τόνων ετησίως, παρέχουν τη δυνατότητα στην S&B να προσφέρει στην αμερικανική αγορά χυτηρίων μία νέα ολοκληρωμένη λύση, βασισμένη στην προηγμένη τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει η Εταιρία στον τομέα προϊόντων μπεντονίτη.