Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2001 20:53

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν από την αρχή των σημερινών συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Nortel Νetworks, εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για μεγαλύτερες ζημίες του αναμενομένου το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ειδικότερα, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.614 μονάδες με πτώση της τάξεως του 1,99%. Μεταξύ των αρνητικών πρωταγωνιστών από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, οι εταιρείες Colt Telecom, Marconi και British Telecommunications.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,63% διαμορφούμενος στις 5.150,43 μονάδες με τη μετοχή της Alcatel να κλείνει κατά 7,17% χαμηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX, ο οποίος κλείνει αργότερα από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, έχει μειώσει στο 2,13% τις αρχικές του απώλειες και βρίσκεται στις 5.811,85 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας.