Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 20:52

Τερματίζεται η δίωξη της Siemens

Παύει η δίωξη της Siemens από τη γερμανική δικαιοσύνη για υπόθεση διαφθοράς, μετά τη συμφωνία καταβολής υψηλού προστίμου.

Ο όμιλος, η Διεύθυνση τηλεπικοινωνιών του οποίου τα τελευταία έτη αντιμετώπιζε την εκκρεμότητα μίας υπόθεσης διαφθοράς (δωροδοκιών εκτός Γερμανίας), ανακοίνωσε τις τελευταίες ώρες πως πρόκειται να καταβάλει το πρόστιμο των 201 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου, κάτι που θα οδηγήσει στον τερματισμό της δίωξή του από τη γερμανική δικαιοσύνη.

Για τη Siemens, είχαν εγερθεί υποψίες που διερευνήθηκαν από τη γερμανική δικαιοσύνη πως διατηρούσε ένα «μαύρο ταμείο», ώστε με δωροδοκίες να αποσπά στο εξωτερικό σημαντικά συμβόλαια, του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, το ηγετικό στέλεχος της Siemens, Κλέους Κλάινφελντ, έχασε τη θέση που κατείχε, στην κορυφή της πυραμίδας της γερμανικής εργοδοσίας.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές της Siemens στη φάση αυτή αποτελούν το αντικείμενο ερευνών τόσο στην Ελβετία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συγκεκριμένα ερευνώνται σε βάθος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γουόλ Στριτ.