Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 16:50

PricewaterhouseCoopers: Αυξηση εσόδων κατά 10,5%, στα 25,2 δισ. δολ.

Κατά 10,5%, στο ποσό ρεκόρ των 25,2 δισ. δολ. (με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες), αυξήθηκαν τα παγκόσμια μεικτά έσοδα του δικτύου εταιρειών της PricewaterhouseCoopers (PwC) για την εταιρική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2007.

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, με μεταβλητές συναλλαγματικές ισοτιμίες, η ανάπτυξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη, φθάνοντας το 14,4%.

Στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται, η PwC κατέχει την κορυφαία θέση στον κλάδο της, με έσοδα άνω των 50 εκατ. ευρώ.

«Το οικονομικό έτος που πέρασε είχε ιδιαίτερη σημασία για μας», τόνισε ο κ. Χρίστος Σιάτης, Senior Territory Partner της PwC στην Ελλάδα. «Αυξήσαμε και επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας. Συνεχίζουμε να παρέχουμε ποιοτικές και σύγχρονες ελεγκτικές υπηρεσίες, και παράλληλα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή εξίσου υψηλών προδιαγραφών χρηματοοικονομικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που μας εμπιστεύονται και οι 6 μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, καθώς και οι μεγαλύτερες εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου», σημείωσε.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως για την εταιρική χρήση 2007 αυξήθηκαν κατά 14,6% στα 5,8 δισ. δολ.. Αντιστοιχα τα έσοδα από την παροχή φορολογικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 15,1% στα 6,3 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών παγκοσμίως κατέγραψαν άνοδο 6,7%, ύψους 13,1 δισ. δολ.

Τα στοιχεία των εσόδων ανακοινώνονται παράλληλα με την Παγκόσμια Ετήσια Ανασκόπηση 2007 (Global Annual Review) της PricewaterhouseCoopers, η οποία παρέχει αναλυτική παρουσίαση των εσόδων για το Οικονομικό Έτος 2007, αναλύσεις των στρατηγικών, λειτουργιών και δραστηριοτήτων του παγκοσμίου δικτύου της PwC.

H Παγκόσμια Ετήσια Ανασκόπηση 2007 της PricewaterhouseCoopers είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pwc.com/annualreview.