Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 16:55

Διεθνής άσκηση στην Ελευσίνα για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

Διεθνής άσκηση για την καταπολέμηση της ρύπανσης, θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, από το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη θάλασσα (Ε.Ο.Α.Θ.).

Στην άσκηση θα μετάσχει το σκάφος «Mistra Bay», ένα από τα πιο σύγχρονα αντιρρυπαντικά σκάφη που έχουν ναυλωθεί από τον Ε.Ο.Α.Θ., με επιχειρησιακή ευθύνη στην Κεντρική Μεσόγειο.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την 8η Νοεμβρίου 2007 με εναλλακτική ημερομηνία την 12η Νοεμβρίου 2007, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ, η άσκηση θα αποτελέσει ευκαιρία για την από κοινού εκπαίδευση του Λιμενικού Σώματος με τον Ε.Ο.Α.Θ., στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης πιθανού σοβαρού περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

Επίσης, με την άσκηση αυτή, παρέχεται η δυνατότητα στις ελληνικές αρχές να γνωρίσουν καλύτερα τις δυνατότητες του αντιρρυπαντικού σκάφους «Mistra Bay», ενώ στο πλοίο και στο πλήρωμα του, δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν την ικανότητα ανταπόκρισης σε περιστατικά ρύπανσης και να αποκτήσουν εμπειρία συνεργαζόμενα με ένα Κράτος-Μέλος.