Η κόντρα μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων προκαλεί τριγμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη κίνηση της Ουάσιγκτον, μετά την έγκριση του νόμου για την εθνική ασφάλεια στο Χογκ-Κογκ από την Κίνα. Παρά τις απώλειες, ο Μάιος αποδείχθηκε μήνας ισχυρής ανάκαμψης για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Απώλειες σχεδόν 1,5% και για τον γενικό δείκτη στο Χ.A.
Η κόντρα μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων προκαλεί τριγμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη κίνηση της Ουάσιγκτον, μετά την έγκριση του νόμου για την εθνική ασφάλεια στο Χογκ-Κογκ από την Κίνα. Παρά τις απώλειες, ο Μάιος αποδείχθηκε μήνας ισχυρής ανάκαμψης για τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Απώλειες σχεδόν 1,5% και για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που κινείται προς την περιοχή των 650 μονάδων και έχοντας ως «βαρίδι» τις τράπεζες, που καταγράφουν απώλειες πάνω από 4%. Απώλειες πάνω από 2% και για τις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών, πιέσεις δέχεται και ο κλάδος τροφίμων και ποτών. Ο τζίρος ανέρχεται στα 37 εκατ. ευρώ.
Τα ταμπλό «κοκκινίζουν» και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 1,1%, αν και στη διάρκεια του Μαϊου ο δείκτης εμφανίζει κέρδη πάνω από 3%.
Σε κλοιό πιέσεων οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά ητν ανακοίνωση της Renault για την κατάργηση 15.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας. Πτωτικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές, με απώλειες πάνω από 2%.
Πτώση 1,% σε Φραγκφούρτη και Λονδίνο, ηπιότερες απώλειες 0,71% για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Αρνητικά πρόσημα και στην αγορά του Μιλάνου, αν και ο FTSE MIB χάνει 0,15%.
naftemporiki.gr