Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007 16:27

Σπ. Καπράλος: Εντονη κινητικότητα στα διεθνή χρηματιστήρια

«Διανύουμε μια περίοδο έντονης κινητικότητας στα διεθνή χρηματιστήρια. Το φαινόμενο αυτό δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο συμμετέχει ενεργά στις διεθνείς εξελίξεις και δηλώνει “παρών” σε γεγονότα που αφενός υπογραμμίζουν το κύρος και τη βαρύτητά του και αφετέρου ενισχύουν την έκθεσή του στις ξένες αγορές. Ανταλλάσσουμε πληροφορίες, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές με απώτερο στόχο το όφελος των επενδυτών μας και της ελληνικής αγοράς γενικότερα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων, που πραγματοποιείται στη Σαγκάη από την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας, στο οποίο δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Massimo Capuano, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Borsa Italiana, επανεξελέγη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Επιπλέον, από την Ευρώπη επανεξελέγησαν τα εξής μέλη: κ. Antonio J. Zoido, Πρόεδρος του BME SPANISH EXCHANGES, ο κ. Jean-François Théodore, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του EURONEXT και ο κ. Magnus Boecker Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του OMX NORDIC EXCHANGE.

Επίσης, κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των Χρηματιστηρίων του Amman της Ιορδανίας και του Jasdaq της Ιαπωνίας να γίνουν μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων.