Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 13:25

Αντίθετο το ΒΕΑ σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) τόσο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης όσο και για την αναστάτωση που θα προκαλέσει στην αγορά, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του.

Το ΒΕΑ υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο οι Μικρομεσαίες λειτουργούν ήδη σε ένα βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον και αγωνίζονται με άνισους όρους να διατηρήσουν την θέση τους.

Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο η κάθε αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση , δημιουργεί αρνητικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα όπως - δυσπραγία στην αγορά - επιπτώσεις στον πληθωρισμό - επιβάρυνση των κοινωνικά ασθενέστερων κ.λπ.

«Η αναλογία άμεσων προς έμμεσους φόρους αποτελεί μέτρο δικαιότερης φορολογικής πολιτικής - και η κυβέρνηση καθιστά την πολιτική της όλο και περισσότερο άδικη - όταν μάλιστα τα περιθώρια δεν υπάρχουν. Λαμβανομένων υπόψη των υψηλών ποσοστών των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, της υψηλής ανεργίας, των συντάξεων της ντροπής, της νέας τάξης των εργαζομένων των 700 ευρώ και των γενικότερων προβλημάτων της αγοράς, σημειώνει», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΒΕΑ.