Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 14:01

Επιλογή του ΔΔΑ για την εξυπηρέτηση του Airbus Α380

Στα διεθνή αεροδρόμια που θα εξυπηρετούν το αεροσκάφος Airbus A380, σε περίπτωση αλλαγής προορισμού εν πτήσει (Diversion Airports for A380 flight), επελέγη από τις εταιρείες Airbus, Singapore Airlines, Emirates και Qantas να συμπεριληφθεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΔΔΑ ήδη από το 2002 συμμετείχε στις εργασίες του Α380 Airport Compatibility Group, με αντικείμενο τις επιχειρησιακές ανάγκες των αεροδρομίων και στόχο την ασφαλή και άριστη εξυπηρέτηση του Α380 κατά την προσγείωση, τη στάθμευση και την απογείωση.

Αποτέλεσμα των εργασιών ήταν, μεταξύ άλλων, η σχετική πιστοποίηση που έλαβε η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό E.A.S.A. (European Aviation Safety Agency) καθώς και από τη Federal Aviation Administration των ΗΠΑ για να επιχειρεί το αεροσκάφος Airbus A380 σε αεροδρόμια όπως αυτό του Σίδνεϊ, του Λος ¶ντζελες (LAX), του Λονδίνου (Heathrow), της Φρανκφούρτης, του ¶μστερνταμ, της Ρώμης (Fiumicino), της Βιέννης και της Αθήνας.