Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, μετά την ανακοίνωση των κερδών της JPMorgan Chase & Co. τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Κέρδη, για πρώτη φορά σε επτά ημέρες, σημείωναν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο ιαπωνικής τράπεζας, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της National Australia Bank Ltd. από τα χαμηλότερα επίπεδα. Οι μετοχές της China Life Insurance Co. οδήγησαν τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ πάνω από τις 30.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση των αρχών στο Πεκίνο ότι ενδέχεται να επιτρέψουν τις αγοραπωλησίες μετοχών μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της πόλης. Ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα, υποχώρησε 2,4%.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1% φθάνοντας στις 167,00 μονάδες στις 11:52 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, αναχαιτίζοντας τις απώλειες δύο ημερών του 2,1%. Οι μετοχές των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα στην άνοδο του περιφερειακού δείκτη. Οι δείκτες στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Νέα Ζηλανδία ήταν οι μόνοι που κινήθηκαν πτωτικά.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 17.096,67 μονάδες, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον δείκτη Standard & Poor's 500 υψηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες. Η JPMorgan, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ είπε ότι το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν άνοδο 2,3%, φθάνοντας στα 3,4 δισ. δολ. ή 97 σεντς ανά μετοχή. Κατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 90 σεντς ανά μετοχή.