Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 14:50

Countrywide: Επαναδιαπραγματεύεται δάνεια 16 δισ. δολαρίων

ΣΕ επαφές με τους πελάτες της, ανακοίνωσε ότι θα έρθει η μεγαλύτερη αμερικανική μονάδα χορήγησης στεγαστικών δανείων Countrywide Financial, με σκοπό την αναδιαπραγμάτευση με ευνοϊκότερους όρους δανείων, τα επιτόκια των οποίων αναμένεται να αναπροσαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2008.

Το συνολικό ύψος των εν λόγω δανείων ανέρχεται σε 16 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Countrywide επλήγη σημαντικά από την πρόσφατη κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της δέχθηκε οξεία κριτική σχετικά με την πώληση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές και πιέστηκε από την κυβέρνηση Μπους να βοηθήσει τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τους δανειολήπτες εκείνους, που έχουν την προθυμία και τους απαιτούμενους πόρους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αλλά χρειάζονται μια μικρή βοήθεια για να το πετύχουν», αναφέρει ο CEO της Countrywide σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία πρόκειται να αναχρηματοδοτήσει δάνεια 10 δισ. δολαρίων και να μετατρέψει δάνεια τεσσάρων δισ. δολαρίων, παρέχοντας ανακούφιση σε περίπου 82.000 δανειολήπτες.