Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 17:17

Επέκταση των ρυθμίσεων για τους πυρόπληκτους

Με τροποποιητική απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη διευρύνεται η δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης με ευνοϊκούς όρους των οφειλών προς τις τράπεζες και χωρίς την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου μέχρι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και των 100.000 ευρώ ανά εμπορική επιχείρηση και επαγγελματία.

Επίσης, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις επεκτείνονται και για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που βρίσκονται και λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ελειού-Πρόνων και Λειβαθών του νομού Κεφαλληνίας.

Όσον αφορά την περιοχή Αιγιαλείας του νομού Αχαΐας, υπάγονται οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στους Δήμους Αιγίου, Ακράτας, Διακοπτού, Συμπολιτείας, Ερινεού και Αιγείρας.

Με την τροποποιητική απόφαση δίνεται η δυνατότητα χορήγησης δανείων για κεφάλαια κίνησης με επιδότηση του επιτοκίου και για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν λάβει επιχορήγηση για επενδυτικό τους πρόγραμμα, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η επένδυση αυτή.

Με τη νέα απόφαση ορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ρύθμιση των οφειλών τους.