Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 17:18

Χ.Α.: Αλλαγές στη σύνθεση δεικτών

Λόγω των τελευταίων μεταβολών στα ποσοστά ευρείας διασποράς των μετοχών των εταιρειών «VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ», «Η ΕΘΝΙΚΗ (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ)» και «ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/Χ.Α., (παρ. 4.4.) προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών των παραπάνω εταιρειών από την σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. στους οποίους συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

• FTSE/X.A. Mid 40

Οι μετοχές των εταιρειών «VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «Η ΕΘΝΙΚΗ (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ)» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές των εταιρειών «SPRIDER STORES A.E» με στάθμιση 40% και «EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» με στάθμιση 40%.

• FTSE/X.A. International

Οι μετοχές των εταιρειών «VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «Η ΕΘΝΙΚΗ (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ)» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλων εταιρειών.

• FTSE/X.A. SmallCap 80

Οι μετοχές της εταιρείας «ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.» με στάθμιση 50%.

• FTSE/X.A. 140

Οι μετοχές των εταιρειών «VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «Η ΕΘΝΙΚΗ (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ)» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλων εταιρειών. Οι μετοχές της εταιρείας «ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.» με στάθμιση 50%.

• FTSE/X.A. Τρόφιμα & Ποτά

Οι μετοχές της εταιρείας «VIVARTIA A.B.E.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλης εταιρείας.

• FTSE/X.A. Ασφαλειών

Οι μετοχές της εταιρείας «Η ΕΘΝΙΚΗ (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ)» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλης εταιρείας.

• FTSE/X.A. Κατασκευές & Υλικά

Οι μετοχές της εταιρείας «ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλης εταιρείας.

• FTSE/X.A. Βιομηχανικά Προϊόντα & Υπηρεσίες

Οι μετοχές της εταιρείας «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.» εισέρχονται στην σύνθεση του Δείκτη με στάθμιση 50% συνέπεια της συμμετοχής τους στον Δείκτη FTSE/Χ.Α. 140.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2007.