Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 11:14

DoCoMo: Μείωση των κερδών μετά την απώλεια συνδρομητών

ΜΕΙΩΣΗ για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, NTT DoCoMo Inc., καθώς η μείωση των τιμών δεν κατάφερε να διατηρήσει τους πελάτες της που προτίμησαν να αλλάξουν εταιρεία και να πάνε την KDDI Corp. και την Softbank Corp.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 15% φθάνοντας στα 123,7 δισ. γιέν (1,1 δισ. δολ.) το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 146,3 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές της Morgan Stanley Japan Securities Co., προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα ήταν 138,2 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 1,9% φθάνοντας στο 1,14 τρισ. γιέν.

Η μείωση της τιμής των συνδρομών κατά 50%, δεν βοήθησε την DoCoMo – την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με τη χαμηλότερη ανάπτυξη από πλευράς πελατών στην Ιαπωνία – να κερδίσει συνδρομητές από την KDDI και την Softbank, κατά ένα μέρος επειδή οι ανταγωνίστριες εταιρείες προσφέρουν φθηνότερα κινητά τηλέφωνα. Σήμερα η DoCoMo προέβλεψε ότι οι ετήσιες πωλήσεις της θα είναι χαμηλότερες των προηγούμενων εκτιμήσεων κατά 1,3%.

Οι μετοχές της DoCoMo σημείωσαν άνοδο 2%, φθάνοντας στα 154.000 γιέν κατά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Οι μετοχές της εταιρείας το τελευταίο εξάμηνο υποχώρησαν 24%, έναντι υποχώρησης 5,3% του δείκτη Nikkei 225.