Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 17:41

Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στο Χ.Α.

ΑΝΟΔΟ για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου με «ατμομηχανή» για άλλη μια φορά τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η άνοδος των διεθνών αγορών, τα θετικά σχόλια ξένων επενδυτικών οίκων για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου προβάλλονται ως οι κυριότεροι λόγοι διατήρησης του θετικού κλίματος.

ΑΝΟΔΟ για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου με «ατμομηχανή» για άλλη μια φορά τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Η άνοδος των διεθνών αγορών, τα θετικά σχόλια ξένων επενδυτικών οίκων για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/26/1430080.htm προβάλλονται ως οι κυριότεροι λόγοι διατήρησης του θετικού κλίματος.

«Η αγορά εκτιμά ότι η κερδοφορία των τριών τραπεζών θα επιβεβαιώσει τις θετικές προσδοκίες και η Εθνική θα εκμεταλλευθεί όλο αυτό το θετικό momentum που θα δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όταν ανακοινώνει τα δικά της αποτελέσματα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Αν δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις, προβλέπω σημείο αντίστασης του γενικού δείκτη στις 5.298 μονάδες και στήριξης στις 5.100 μονάδες», πρόσθεσε.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 5.273,64 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,39%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 1,61%. Τα συνολικά του κέρδη από τις 27/10/2006 ανέρχονται σε 28%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 462,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 100 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 107 μετοχών ενισχύθηκαν, 129 κατέγραψαν απώλειες και 62 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο κατά 2,09% και έκλεισε στα 47 ευρώ. Η χρηματιστηριακή εταιρεία ξεκίνησε την κάλυψη της Εθνικής με τιμή - στόχο τα 55 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "selected list".

Σε εβδομαδιαία βάση, η μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 7,36%.

Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχώρισε επίσης η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία κατέγραψε κέρδη 1,42%.