Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Απριλίου 2001 14:25

Ευρώπη ΑΕΓΑ : Εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής

Την παραγωγή της κατά 57% αύξησε το πρώτο τρίμηνο του 2001 έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου η Ευρώπη ΑΕΓΑ, συγγενής εταιρεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία συμμετέχει με ποσοστό 30% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Οπως ανακοινώθηκε, η Ευρώπη ΑΕΓΑ, επέτυχε την υψηλότερη αύξηση παραγωγής στον κλάδο πυρός (137%), λόγω της εξειδίκευσής της στην ασφάλιση μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών κινδύνων, με ασφάλιστρα ύψους 297 εκατ. δρχ. έναντι 125 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2000.

Η διοίκησή της εκτιμά, ότι τα ασφάλιστρα πυρός το τρέχον έτος θα υπερβούν το 1,400 δισ. δρχ. και θα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών στον κλάδο πυρός.

Μιλώντας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Α. Μακρόπουλος, ανέφερε, ότι εκτός από τον κλάδο πυρός, μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι υγιείς κλάδοι των μεταφορών (51%), των τεχνικών έργων (29%) και των προσωπικών ατυχημάτων (14%).

Σημειώνεται, ότι, η παραγωγή του κλάδου αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2001, λόγω της συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία και των γνωστών προβλημάτων του, παρουσίασε μηδενική αύξηση.