Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 17:09

Χ.Α.: Πάνω από τις 5.300 μονάδες

ΑΝΟΔΟ για έκτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου μένοντας ανεπηρέαστος από την υποχώρηση των διεθνών αγορών.

Με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών ο γενικός δείκτης ξεπέρασε το φράγμα των 5.300 μονάδων και τερμάτισε στις 5.310,88 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, ενισχυμένος κατά 0,41%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 503 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 88,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Ωστόσο, η πλειονότητα των μετοχών κατέγραψε και σήμερα απώλειες. Αναλυτικά, 152 τίτλοι έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα, 85 σημείωσαν άνοδο και 57 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η μετοχή της EFG Eurobank ενισχύθηκε κατά 1,29% στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Κέρδη πάνω από 1% κατέγραψε και η μετοχή της Eθνικής Τράπεζας, ενώ η Marfin Popular Bank ενισχύθηκε κατά 3,05%.

«Η κίνηση που έχει κάνει η Εθνική στην Τουρκία φαίνεται να έχει πολύ θετική εξέλιξη, καθώς το εξάμηνο της Finansbank ήταν εξαιρετικό», δήλωσε στο Reuters αναλυτής ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Αναμένεται επίσης να καταγράψει πάρα πολύ καλά κέρδη 9μήνου. Έχει σχεδόν την υψηλότερη ρευστότητα στην αγορά για να προχωρήσει σε κάποια εξαγορά ελληνικής ή ξένης τράπεζας», πρόσθεσε.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη. Η εν λόγω τράπεζα θα δημοσιοποιήσει σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2007.