Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 17:13

Alpha Bank: Αλμα κερδών κατά 41,5% στο εννεάμηνο

Κατά 41,5% αυξήθηκαν στο εννεάμηνο του 2007 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank ανερχόμενα σε 669,7 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη απ΄ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters (37,4%).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη σταθερά υψηλή απόδοση των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα και στο ταχέως επεκτεινόμενο δίκτυό της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

To καθαρό έσοδο τόκων αυξήθηκε κατά 10,7%, σε 1.168 εκατ. ευρώ, το οποίο μετά από ζημίες απομειώσεως ανέρχεται σε 2,6% ως ποσοστό του μέσου ενεργητικού.

Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη αποτελούν η συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών και η διεύρυνση των περιθωρίων στις καταθέσεις.

Τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 16% ενισχυμένα από τη συνεχιζόμενη επέκταση των εργασιών λιανικής τραπεζικής και ειδικότερα από την αύξηση των εσόδων χορηγήσεων (+26,7%) και των εσόδων από πιστωτικές κάρτες (+33,3%).

Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων διαμορφώθηκαν σε 58,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα λοιπά έσοδα ανήλθαν σε 63 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν ότι το επιχειρησιακό μας σχέδιο Agenda 2010 εφαρμόζεται με επιτυχία, καθώς οι εργασίες μας αναπτύσσονται ταχύτατα στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.

«Το όνομα της Alpha Bank στην περιοχή, η εργατικότητα του προσωπικού μας και η ραγδαία επέκταση του Δικτύου μας, το οποίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ωριμάζει με ταχύ ρυθμό, δημιουργούν την πεποίθηση ότι το όραμά μας για μία μεγάλη τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή θα πραγματοποιηθεί ενωρίτερα από ό,τι αναμέναμε», πρόσθεσε.