Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 18:06

«Οχι» από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στη νέα πρόσκληση για διάλογο

Tις επιστολές με τις οποίες καλεί τους κοινωνικούς εταίρους σε κοινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 6 Νοεμβρίου απέστειλε σήμερα o υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας. «Περιμέναμε πρόταση και όχι πρόσκληση από την κυβέρνηση... Δεν βλέπουμε το λόγο να πάμε σε ένα διάλογο γενικό και εφ' όλης της ύλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ.

«Περιμέναμε πρόταση και όχι πρόσκληση από την κυβέρνηση... Δεν βλέπουμε το λόγο να πάμε σε ένα διάλογο γενικό και εφ' όλης της ύλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Ευστάθιος Ανέστης απορρίπτοντας τη νέα πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

«Δεν πρόκειται να μεταβούν τα συνδικάτα», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. «Περιμέναμε μια αναλυτική οικονομική κατάσταση του συστήματος που προτείνει η κυβέρνηση. Αν περιοριστεί μόνο σ' αυτή την πρόσκληση, δεν θα πάμε».

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας απέστειλε σήμερα τις επιστολές με τις οποίες καλεί τους κοινωνικούς εταίρους να προσέλθουν στην Βουλή για τη συνέχιση του διαλόγου για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Μαγγίνας καλεί τους εκπροσώπους των οργανώσεων σε κοινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Οι επιστολές απεστάλησαν στον Γιάννη Παναγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Σπύρο Παπασπύρο, πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Αρμενάκη, πρόεδρο της ΕΣΕΕ και Χρήστο Πολυζωγόπουλο, πρόεδρο της ΟΚΕ.

Στις επιστολές υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο κύκλο, με κοινή συμφωνία, έχουν ενταχθεί τα θέματα της χρηματοδότησης, της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της αποτελεσματικής αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων.

ΠΑΣΟΚ

«Αν η κυβέρνηση εκπλήρωνε τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή αν επί τριάμισι χρόνια δεν παρανομούσε, δηλαδή αν εφάρμοζε την κείμενη νομοθεσία, τότε το ασφαλιστικό πρόβλημα στην χώρα μας δεν θα ήταν ούτε τόσο έντονο, ούτε τόσο επείγον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι εμείς, ακόμη περιμένουμε τις απόψεις της κυβέρνησης διατυπωμένες γραπτώς.