Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 10:41

Dubai Financial Group: Στοχεύει σε μερίδιο έως 30% στην MPB και 20% στην MIG

Σε αύξηση του μεριδίου της στην Marfin Popular Bank μέχρι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και στην Marfin Investment Group έως και 20% «εν καιρώ», στοχεύει η Dubai Financial Group, εταιρεία χρηματοοικονομικών συμμετοχών του Dubai Group.

Όπως επισημαίνει η DFG σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό έχει αγοράσει σήμερα 19.832.865 μετοχές της MPB στην τιμή των €12 ανά μετοχή από τον ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλο, αυξάνοντας το ποσοστό μετοχών της στην MPB από 17,4% σε 19,9%.

Επίσης, η DFG κατάρτισε συναλλαγή παραγώγων με φορέα της αγοράς με αντικείμενο 8.231.982 μετοχές της MPB, διατηρώντας το οικονομικό συμφέρον στις μετοχές αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, η DFG σκοπεύει να υποβάλει αίτηση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προκειμένου να ζητήσει έγκριση για την αύξηση του ποσοστού της στο μετοχικό κεφάλαιο της MPB, το προσεχές διάστημα και ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, έως και το ποσοστό 30%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η DFG θα συμφωνήσει με την MPB να αγοράσει το 6,45% του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει η τράπεζα στην MIG (53.532.184 μετοχές) στην τιμή των €7 ανά μετοχή, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στη MIG από 9,6% σε 16,0%. Η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MPB και θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2008.

Παράλληλα, η DFG προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό της στην MIG, εν καιρώ, ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς, έως και το 20% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα συνεργασθεί με την Dubai Financial Group σαν Πρόεδρος της θυγατρικής της Dubai Financial Group South Eastern Europe ("DFG-SEE"), για περίοδο πέντε ετών. Ο κ. Βγενόπουλος επίσης θα προτείνεται και θα ψηφίζεται από την DFG, για να υπηρετεί στην κορυφαία εκτελεστική θέση τόσο στην MPB όσο και στην MIG, για διάστημα πέντε ετών.

«Κατά την περίοδο αυτή, ο κ. Βγενόπουλος αναμένεται να ηγηθεί μιας δυναμικής επέκτασης των εταιρειών αυτών στις περιοχές και τομείς που δραστηριοποιούνται καθώς και να ορίσει και να επιβλέψει τους διαδόχους του και μια διευρυμένη διοικητική ομάδα. Στα πλαίσια των ανωτέρω, η DFG επιβεβαιώνει ότι επιθυμεί να κρατήσει την MPB και την MIG, εισηγμένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο και την Ελλάδα αντίστοιχα» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.