Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Απριλίου 2001 21:17

Panafon: Στη Vizzavi Europe το 80% της E-Motion

Συμφωνία για τη μεταβίβαση ποσοστού 80% της εταιρείας E-Motion A.E. στη Vizzavi Europe Holdings BV υπέγραψε η Panafon-Vodafone με τη δεύτερη, στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας τους για την ανάπτυξη και λειτουργία της πανευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης "Vizzavi".

Η μεταβίβαση του 80% της E-Motion στη Vizzavi Europe Holdings BV θα πραγματοποιηθεί με αύξηση του μετοχικού Κεφαλαίου της Vizzavi Hellas (η Panafon-Vodafone, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, θα κατέχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου) και με παραίτηση της Panafon-Vodafone από το δικαίωμα προτιμήσεώς της υπέρ της Vizzavi Europe Holdings BV. To μετοχικό κεφάλαιο της Vizzavi Hellas θα αυξηθεί κατά 3,28 δισ. δρχ. (9,6 εκατ. ευρώ).

Η E-Motion, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, θα μετονομαστεί σε Vizzavi Hellas AE, ενώ πρόεδρός της θα είναι ο κ. Γεώργιος Κορωνιάς και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Αρκάδιος Χατζηασλάνης.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία E-Motion είναι αδρανής θυγατρική κατά 100% της Unifon και δεν έχει σχέση με το διακριτικό τίτλο και τα καταστήματα

Ε-Μotion, τα οποία και θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της Panafon-Vodafone μετά τη συγχώνευση. Η συμφωνία θα επιτευχθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Panafon-Vodafone με την Unifon, διά της απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη.