Πολιτική
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 14:59

Δριμεία επίθεση Ρουσόπουλου στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

Τα «πυρά» του κυβερνητικού εκπροσώπου δέχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος χθες δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει την κυβέρνηση, αν αυτό χρειαζόταν, σε κρίσιμα θέματα όπως το Σκοπιανό και να μην την αφήσει να «πέσει».

«Η προσπάθεια του συγκεκριμένου αρχηγού κόμματος έχει εμφανείς και αναγνωρίσιμους μικροκομματικούς στόχους και θα πέσει στο κενό. Οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις που εκτοξεύει, καθώς και η αμετροεπής αλαζονεία που εκπέμπει χαρακτηρίζουν τον ίδιο», υπογράμμισε σε πρωτοφανές έντονο ύφος ο κ.Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Η ανωτέρω αναφορά του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. προκάλεσε και την αντίδραση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, χαρακτήρισε γελοίο το ενδεχόμενο να «πέσει» η κυβέρνηση εξαιτίας του Σκοπιανού.

Απαντώντας σήμερα στον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης πάσχει από πολιτικό Αλτσχάιμερ. «Πραγματικά, έχει, όταν τον άκουσα να λεει ότι 10 εκατ. Έλληνες κακώς είχαμε καταλάβει ότι απόφαση του Συμβουλίου ήταν όχι το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό της», είπε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha.

«Όσοι πετροβόλησαν τη ΝΔ τότε, έχουν όλοι αποκατασταθεί. Ο Αντώνης (Σαμαράς) έγινε βουλευτής και ευρωβουλευτής, ο Γεροντόπουλος το ίδιο, ο Σταμάτης έγινε περιφερειάρχης. Όλοι μια χαρά πήγαν. Εκείνοι που βοήθησαν τη ΝΔ τότε, έχουμε μείνει εκτός πολιτικής οι περισσότεροι», παρατήρησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εγώ την πόρτα την έχω κλείσει, αν ο κ. Καραμανλής έρθει με φόρα και την ανοίξει για να περάσει κόσμος, πρόβλημά του. Πάντως δεν θα μπορέσει να το περάσει ο Καραμανλής τουλάχιστον στο εσωτερικό της ΝΔ. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίσει σύνθετη ονομασία. Θα πει κατά συνείδηση, για να μη πέσει, έχει τις ψήφους του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ, οπότε θα περάσει. Εσωτερικά όμως η ΝΔ θα γίνει μαντάρα. Ο Κιλτίδης πχ δεν θα μπορέσει να ψηφίσει σύνθετη ονομασία και να γυρίσει στο Κιλκίς, θα τον φάνε. Αυτό που εισέπραξα στη Θεσσαλονίκη είδα την πίεση των νεοδημοκρατών να μην υποχωρήσουν στο θέμα και μου το είπαν οι ίδιοι οι βουλευτές, που δεν μπορούσαν να βγουν να το πουν για να μη τους θεωρήσουν αντάρτες».

Οσον αφορά εξάλλου, την αναφορά του επιτίμου προέδρου της ΝΔ ότι «ο κ. Βύρων Πολύδωρας έχει δίκια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο πρώην υπουργός είναι μαχητής της παράταξης και ότι ως υπουργός είχε δίκια. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το οποίο να αντιβαίνει της πραγματικότητας σ’αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό πιστεύει και η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Κληθείς επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις των κ.κ Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη για πιο γρήγορους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως είναι σεβαστές όλες οι απόψεις.