Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 20:31

Aγορές: Τίποτε δεν σταματά την κατρακύλα

Στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον Dow Jones να κάνει βουτιά 600 μονάδων, έχοντας υποχωρήσει σε ναδίρ τριών ετών αφότου η Γερουσία των ΗΠΑ δεν έδωσε την έγκριση στο πακέτο δημοσιονομικών δαπανών για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

Στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού,με τον Dow Jones να κάνει βουτιά 600 μονάδων, έχοντας υποχωρήσει σε ναδίρ τριών ετών αφότου η Γερουσία των ΗΠΑ δεν έδωσε την έγκριση στο πακέτο δημοσιονομικών δαπανών για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

Απώλειες πάνω από 3% για τον S&P 500, ενω και ο τεχνολογικός Νasdaq κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος.

Το κύμα ρευστοποιήσεων συνεχίσθηκε και στην Ευρώπη, παρά τις γενναίες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, με τη FED να ανακοινώνει σήμερα απεριόριστες αγορές ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός έκλεισε με απώλειες 4,4% και τις μετοχές του κλάδου υγείας και ψυχαγωγίας να κάνουν βουτιά 7%.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν όλα τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον DAX της Φραγκφούρτης να υποχωρεί 2,10% και τον FTSE 100 του Λονδίνου να χάνει 3,79%. Απώλειες πάνω από 3% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου έκανε βουτιά 4,30%.

naftemporiki.gr