Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 17:17

«Η σύνθεση του δ.σ. της ΕΤΑ δίνει το στίγμα των πολιτικών που θα υπηρετήσει»

Τις στρατηγικές επιλογές του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και τις ενέργειες που θα ακολουθήσει στο πλαίσιο των επιλογών αυτών η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού, Αρης Σπηλιωτόπουλος, και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑ .

«Ούτως ή άλλως, η νέα σύνθεση του δ.σ. από μόνη της δίνει το στίγμα των πολιτικών που θα υπηρετήσει», σημείωσε ο κ.Σπηλιωτόπουλος και τόνισε ότι «στόχος όλων μας είναι η ΕΤΑ να αποτελέσει ένα αμιγώς επιχειρηματικό όργανο ανάπτυξης αναλαμβάνοντας δράσεις που θα εξασφαλίζουν τόσο την ποιοτική αξιοποίηση των ακινήτων όσο και μια σειρά από βιώσιμα και αποδοτικά επενδυτικά σχέδια».

«Ταυτόχρονα όμως», πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, «η Εταιρεία καλείται και να αναδείξει το νέο πρόσωπο του τουρισμού, ένα πρόσωπο που θα δίνει έμφαση στο περιβάλλον και τον λεγόμενο "πράσινο" τουρισμό, με πιλοτικές δράσεις που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού».

«Σε αυτή την κατεύθυνση, είμαι βέβαιος ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης θα παίξει τον δικό της στρατηγικό ρόλο στη στήριξη της τουριστικής πολιτικής που χαράζουμε», κατέληξε ο κ.Σπηλιωτόπουλος.