Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 14:51

Nortel: Ανάκαμψη κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο

ΣΤΗΝ κερδοφορία επέστρεψε η Nortel Networks στο τρίτο τρίμηνο του 2007, παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις, ως αποτέλεσμα της εμφάνισης των υψηλότερων λειτουργικών περιθωρίων από το 2004.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της καναδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανήλθαν σε 27 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 63 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει έναν χρόνο νωρίτερα.

Στα αποτελέσματα του τριμήνου συμπεριλαμβάνονται δαπάνες 56 εκατ. δολαρίων για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, φορολογικές δαπάνες 33 εκατ. δολαρίων, ζημίες τριών εκατ. δολαρίων από την πώληση ενεργητικού, κέρδη 67 εκατ. δολαρίων λόγω ωφελειών από μεταβολές που έγιναν στα διεθνή συναλλαγματικά επιτόκια καθώς και κέρδη 14 εκατ. δολαρίων από προσαρμογή της αξίας κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

Τα έσοδα της Nortel υποχώρησαν κατά 7,6% στα 2,71 δισ. δολάρια. Το λειτουργικό περιθώριό της άγγιξε το 5%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2007 η εταιρεία αναμένει διατήρηση των κερδών της στα ίδια επίπεδα, ενώ για το σύνολο του έτους εκτιμά ότι η κερδοφορία της θα παρουσιάσει κάμψη.