Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 19:05

Συνεδρίαση Επιτροπής Επενδυτικής Πολιτικής

Σε εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου επενδύσεων και αξιοποίησης περιουσίας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά η Επιτροπή Επενδυτικής Πολιτικής των Φ.Κ.Α. υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ και του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Η Επιτροπή συζήτησε επί θεμάτων που αφορούν τον καθορισμό του πλαισίου κανόνων επενδυτικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας, καθώς και των κανόνων διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχουν οι Φ.Κ.Α., με κοινά αποδεκτούς τρόπους αναγνώρισης, μέτρησης και παρακολούθησης των κινδύνων που αναλαμβάνονται με τις επενδύσεις τους.

Κατά την επόμενη συνεδρίασή της, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την έκδοση σχετικής υπουργικής Απόφασης για την εξειδίκευση του πλαισίου γενικών αρχών διαχείρισης, τη θέσπιση κανόνων επενδυτικής συμπεριφοράς, δεοντολογίας και διασποράς για επενδύσεις και αξιοποίηση εν γένει της κινητής περιουσίας των Φ.Κ.Α.