Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2001 14:31

Κοινοπρακτικό δάνειο από την Εμπορική 3,5 δισ. δρχ.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Εμπορική τράπεζα την διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δρχ. προς την εταιρεία X. Γαρυφάλλου ΑΕΒΕ.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της τράπεζας Γιάννης Μιχελής, μαζί με τους κυρίους Κ. Δεδούση, γενικό διευθυντή αναπληρωτή, Σερ. Σκοπλάκη, διευθυντή πελατείας και Μιχ. Τσούλη διευθυντή περιφέρειας, υπέγραψαν σήμερα την σύμβαση στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο Εγνατία.

Το δάνειο, είναι πενταετούς διάρκειας και σκοπός του είναι η αναχρηματοδότηση των υφισταμένων τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας και η κάλυψη μέρους των αναγκών της σε κεφάλαιο κίνησης.

Ο όμιλος εταιρειών Γαρυφάλλου, περιλαμβάνει εκτός από την μητρική, τις εταιρείες Πρίσμα Α.Ε. (παραγωγή και εμπορία υαλοπινάκων) και Alfa Glass A.E. (χονδρικό εμπόριο υαλοπινάκων).

Οι πωλήσεις των τριών εταιρειών του ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε 2.513 εκατ. δρχ. έναντι 2.030 εκατ. την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2000, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 23%.

Για ολόκληρο το έτος, ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 δισ. δρχ. και τα καθαρά προ φόρων κέρδη, τα 600 εκατ. δρχ.