Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 17:54

Γ. Αλογοσκούφης και Σπ. Καπράλος «χτύπησαν» το καμπανάκι στο NYSE

Στο πλαίσιο του 9ου ετήσιου forum που οργανώνει η Capitallink στη Νέα Υόρκη στις 8 και 9 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, «χτύπησε» το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ δίπλα του βρέθηκε – μεταξύ άλλων - ο Πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος.

Ο κύριος Καπράλος, στο περιθώριο του συνεδρίου, συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Νέας Υόρκης, John Thain.

Πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι οι επιπτώσεις της διεθνούς αβεβαιότητας, λόγω της κατάστασης στην αμερικανική οικονομία, στην ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι πολύ μικρές, καθώς τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη τους είναι ισχυρά. Με την πολιτική που εφαρμόζεται στην ΕΕ, είπε ο υπουργός, οι αβεβαιότητες θα αντιμετωπισθούν με επιτυχία.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι εισηγμένες οι μετοχές εννέα ελληνικών εταιρειών και συγκεκριμένα των ναυτιλιακών Aegean Marine Petroleum Inc (έτος εισαγωγής 2006), Danaos Corporation (2006), Diana Shipping Inc (2005), Excel Maritime Carriers Ltd (2005), Tsakos Energy Navigation Limited (2002), Νavios Μaritime Holdings Inc (2007) και οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (1999), του ΟΤΕ (1998) και της Coca-Cola Hellenic Bottling Company SA (2002).