Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2001 16:35

Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης Info-Quest και Ergodata

Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Info-Quest ΑΕΒΕ και Πληροφορική Εργασίας ΑΕΒΕ (Ergodata SA), μέλη του ομίλου Quest, ενέκριναν στη σημερινή τους συνεδρίαση το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης των δύο εταιρειών με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Info-Quest, η σχέση αξιών των δύο εταιριών βασίστηκε σε πέντε μεθόδους αποτίμησης: Προεξόφληση μελλοντικών ταμειακών ροών, δείκτες κεφαλαιαγοράς άλλων εισηγμένων εταιρειών πληροφορικής, συγκρίσιμες συναλλαγές, αναμορφούμενη καθαρή θέση και χρηματιστηριακές αξίες.

Οι μέθοδοι αξιολογήθηκαν και σταθμίστηκαν με βάση τη δυναμική των δύο εταιρειών και τα διοικητικά συμβούλια επικύρωσαν την προκύπτουσα σχέση αξιών μεταξύ της απορροφούσας και απορροφούμενης 5,95 προς 1 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα παραπάνω τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών έκριναν ως δίκαιη τη σχέση ανταλλαγής μίας μετοχής της Ergodata προς μια μετοχή της Info-Quest.

Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των δύο εταιρειών υπεβλήθη στο υπουργείο Ανάπτυξης και θα τεθεί επίσης υπόψη των γενικών συνελεύσεων των μετόχων για την έγκρισή του.