Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 18:12

Vivartia: Εγκρίθηκε πρόγραμμα stock option

Εγκρίθηκε από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Vivartia η θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών της εταιρείας σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

Τα δικαιώματα θα αφορούν μετοχές οι οποίες θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η ονομαστική αξία των οποίων θα ανέρχεται στο 1/10 του κεφαλαίου που είναι καταβεβλημένο κατά την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι 8.157.872 μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 2,33 ευρώ και συνολικής ονομαστικής αξίας 19.007.842 ευρώ.

Η τιμή διάθεσης αυτών ορίσθηκε σε 28,6 ευρώ ανά μετοχή δυναμένη να αναπροσαρμόζεται σε περίπτωση εταιρικών γεγονότων και η χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίστηκε σε 5 έτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να καθορίζει τους ειδικότερους όρους του προγράμματος και να ρυθμίζει κάθε άλλο σχετικό θέμα εντός των πλαισίων της αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης και της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία το οποίο έχει ως εξής:

1. Διονύσιος Κωνσταντίνου Μαλαματίνας,

2. Aνδρέας Ευάγγελου Βγενόπουλος,

3. Σπυρίδων Ιωάννου Θεοδωρόπουλος,

4. Αρετή Γεωργίου Σουβατζόγλου,

5. Φώτιος Δημητρίου Καρατζένης,

6. Christophe Francoise Vivien,

7. Θεμιστοκλής Βασιλείου Χαραμής,

8. Απόστολος Σταύρου Ταμβακάκης, ανεξάρτητο μέλος

9. Βασίλειος Στυλιανού Φουρλής , ανεξάρτητο μέλος

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την από 15.10.2007 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία προέβη στην εκλογή των κ.κ. Διονύσιου Μαλαματίνα και Ανδρέα Βγενόπουλου ως προσωρινό Εκτελεστικό Πρόεδρο και προσωρινό Αντιπρόεδρο αντίστοιχα σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών.