Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 08:59

Coca - Cola 3E: Αύξηση κερδών κατά 18% στο εννεάμηνο

Βελτιωμένα μεγέθη παρουσίασε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο εννεάμηνο του 2007, με τα καθαρά της κέρδη να ενισχύονται κατά 18% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, στα 435 εκατ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 1,554 εκατ. κιβώτια, αύξηση 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Δυναμική ανάπτυξης παρουσιάστηκε και στα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT), τα οποία ανήλθαν σε 616 εκατ. ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 20% έναντι του προηγούμενου έτους σε συγκρίσιμη βάση.

Όσον αφορά στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 213 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 22% έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ βελτίωση παρουσίασαν και τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) που ανήλθαν σε ευρώ 285 εκατ., αυξημένα κατά 21%. Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 12% και διαμορφώθηκε στα 584 εκατ. κιβώτια.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρεία αύξησε τον στόχο για τα κέρδη ανά μετοχή σε 1,91 ευρώ περίπου, από 1,85-1,88 ευρώ προηγουμένως, καθώς και τον στόχο για αύξηση του όγκου πωλήσεων σε 13% έναντι 11-13%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Coca-Cola 3E, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ανέφερε: «Οι επιδόσεις μας το Γ' τρίμηνο διατήρησαν την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης που είχε επιτευχθεί από το α' εξάμηνο χάρη στην επιτυχημένη εφαρμογή της στρατηγικής μας σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, όπου δραστηριοποιούμαστε και τις κατηγορίες προϊόντων. Επιτύχαμε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής αύξησης του όγκου πωλήσεων, καθώς και σημαντικής διεύρυνσης του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους και κατά συνέπεια θέτουμε τους στόχους μας για το πλήρες έτος σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».