Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 09:08

Κάτω από τα 95 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λίγες μόνο ημέρες πριν από την σύνοδο του ΟΠΕΚ, στις 18 και 19 Νοεμβρίου στο Ριάντ, όπου, σύμφωνα με αναλυτές, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα αύξηση της παραγωγής.

Στην αγορά της Σιγαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε κατά 45 σεντς στα 94,17 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τις χθεσινιές απώλειες του 1,70 δολαρίου στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου υποχωρούσε επίσης κατά 50 σεντς στα 91,48 δολάρια το βαρέλι.

«Αυτό που ωθούσε προς τα πάνω μέχρι τώρα τις τιμές του πετρελαίου ήταν πραγματικά οι φήμες» τονίζει ο αναλυτής Στιβ Ρόουλς της CFC Seymour στο Χονγκ Κονγκ.

Οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ άφησαν να εννοηθεί την περασμένη Κυριακή ότι ο ΟΠΕΚ θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής του, αν χρειαστεί, σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις αυξήσεις των τιμών.