Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 10:49

Δυναμικό comeback και για το Χ.Α.

Δυναμική ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τις δραματικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, που είχε γυρίσει τον γενικό δείκτη στα επίπεδα του 2018. Εν μέσω του γενικότερου ανοδικού momentum στις αγορές Ευρώπης και Ασίας μετά τις διαβεβαιώσεις κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων για συντονισμένη δράση κατά του Covid-19, ο γενικό δείκτης κατέγραφε κέρδη πάνω από 5%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τις 600 μονάδες.

Δυναμική ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τις δραματικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, που είχε γυρίσει τον γενικό δείκτη στα επίπεδα του 2018.

Εν μέσω του γενικότερου ανοδικού momentum στις αγορές Ευρώπης και Ασίας μετά τις διαβεβαιώσεις κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων για συντονισμένη δράση κατά του Covid-19, ο γενικός δείκτης παρουσίασε κέρδη άνω του 6% λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 4,7%, ενώ εκείνος της μεσαίας κάνει άλμα 6,2%.  

Την ανάκαμψη οδηγούν οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να κάνει άλμα 11,25%. Ακολουθούν οι κατασκευές με κέρδη της τάξης του 10,5%, ενώ άνοδο μεγαλύτερη του 6% παρουσιάζουν επίσης οι κλάδοι επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και τεχνολογίας. Στις 11:30 πμ ο τζίρος έχει ήδη ανέβει στα 16,31 εκατ. ευρώ. 

Κλίμα ευφορίας επικρατεί ανά την Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 3,1%. Κέρδη της τάξης του 3% παρουσιάζουν Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο. 

naftemporiki.gr