Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

πΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, μετά την έκθεση στις ΗΠΑ η οποία έδειξε ότι οι δαπάνες των καταναλωτών καταδεικνύουν ότι η ανάπτυξη στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου περιορίζεται.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 162,31 μονάδες στη 1:46 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά την άνοδο που σημείωνε νωρίτερα έως 0,5%. Περίπου πέντε μετοχές κινήθηκαν πτωτικά έναντι τεσσάρων που κινήθηκαν ανοδικά στον περιφερειακό δείκτη, ο οποίος χθες σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,1%, φθάνοντας στις 15.521,80 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδιζε 0,8%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοικτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και τη Σρι Λάνδα.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index χαμηλότερα κατά 0,7%. Οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης και κατασκευαστών κομπιούτερ οδήγησαν την πτώση μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης των πωλήσεων της Macy's Inc. σε συνδυασμό με την έκθεση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας που έδειξε 0,5% μείωση των πωλήσεων των πολυκαταστημάτων τον Οκτώβριο.