Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 16:17

Ελληνικές μετοχές και ομόλογα σε ρόλο πρωταγωνιστή

Το ελληνικό ενεργητικό έχει και πάλι την τιμητική του σήμερα, με τις μετοχές και τα ομόλογα να επιδίδονται ταυτόχρονα σε θεαματικό ράλι. Στο Χ.Α. οι τράπεζες κάνουν άλμα 9% οδηγώντας τον Γ.Δ. πάνω από τις 760 μονάδες. Στην ΗΔΑΤ η απόδοση του ελληνικού 10ετους υποχωρεί αισθητά. 

Το ελληνικό ενεργητικό έχει και πάλι την τιμητική του σήμερα, με τις μετοχές και τα ομόλογα να επιδίδονται ταυτόχρονα σε θεαματικό ράλι. 

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης έφτασε να ενισχύεται έως πάνω από 7% και λίγο πριν από τις 16:00 παρουσιάζει άνοδο 5,68% με την αξία των συναλλαγών να έχει σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ.

Οι προβολείς πέφτουν στις τράπεζες με τον δείκτη τους να απογειώνεται στο +9,2%. Τη μεγαλύτερη άνοδο ωστόσο παρουσιάζει ο κλάδος των προϊόντων προσωπικής φροντίδας (+10,5%), ενώ ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύουν και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που εξασφαλίζουν κέρδη σχεδόν 8%. 

Kλίμα ευφορίας επικρατεί στις αγορές μετοχών ανά την Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 2,4% όσο περίπου και ο DAX στη Φραγκφούρτη. Άνοδο σχεδόν 1,9% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ελαφρώς μικρότερα (1,5%) είναι τα κέρδη για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Την ίδια ώρα στην ΗΔΑΤ η τιμή του ελληνικού 10ετους ανακάμπτει αισθητά και η απόδοσή του υποχωρεί κατά 15 μονάδες βάσης ή 10,5% σε σχέση με την Παρασκευή στο 1,30%. Νωρίτερα είχε διολισθήσει έως και το 1,23%. Βουτιά εννέα μονάδων βάσης, στο 1,11% έκανε ενδοσυνεδριακά και η απόδοση του ιταλικού 10ετους. 

naftemporiki.gr