Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 11:49

Έτοιμη η μελέτη για την αγροτική ανάπτυξη των πυρόπληκτων Νομών

Για θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα της χώρας ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.

Ειδικότερα ο υπουργός, κατά τη συνάντηση στο Μαξίμου, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της μελέτης για την ανασύσταση και την αγροτική ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών, μία μελέτη που συντάχθηκε από 150 ειδικούς επιστήμονες, υπό την εποπτεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Γεωπονικής Σχολής της Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Κοντός, η μελέτη έχει κοστολογημένες δράσεις, καλύπτει όλους τους πυρόπληκτους νομούς, όλους τους τομείς της αγροτικής δραστηριότητας -τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τα δάση και το περιβάλλον- και θα αποτελέσει εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Αμεσα, δήλωσε ο υπουργός, αρχίζει διαβούλευση με τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων νομών, έτσι ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της μελέτης.

Όσον αφορά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ο κ. Κοντός σημείωσε πως με απόφαση του υφυπουργού κ. Κιλτίδη, το κυνήγι επιτρέπεται στις περιοχές που δεν είναι πυρόπληκτες. Ήδη, είπε, έχει κατατεθεί και η σχετική μελέτη, η οποία αποδεικνύει ότι στις μη πυρόπληκτες περιοχές δεν δημιουργείται πρόβλημα στην άγρια πανίδα.

Αναφορικά με το θέμα της Κορώνειας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως θα εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου, το οποίο οδηγεί σε καλλιέργειες που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. «Προχωρούμε λοιπόν σε ενημέρωση των αγροτών, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε με τον καλύτερο τρόπο την Κορώνεια», τόνισε ο κ. Κοντός .