Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 13:17

Γ. Αλογοσκούφης: Προτεραιότητα η εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Πρώτη προτεραιότητα είναι πλέον η εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικό, Νοσοκομεία κλπ), που θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομίας.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία της διεθνούς και της ελληνικής οικονομίας μετά την επίσκεψή του στη Ν. Υόρκη, όπου συμμετείχε σε μεγάλο διεθνές επενδυτικό συνέδριο και σε συναντήσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του ECOFIN και του EUROGROUP, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι οι αβεβαιότητες της διεθνούς οικονομίας που προέρχονται κυρίως από το χρηματοπιστωτικό τομέα στις ΗΠΑ θα έχουν πολύ μικρές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών όπως η συνέχιση των μεγάλων έργων, η έναρξη του Δ' ΚΠΣ, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και οι ιδιωτικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν στη συνέχιση των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών και στα επόμενα χρόνια.

Επίσης ανέφερε ότι το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη θα έχει ελάχιστες αποκλίσεις από το προσχέδιο του προϋπολογισμού.