Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 16:08

Δικαίωση ΟΤΕ από το Εφετείο

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του δικαιώνει τον ΟΤΕ για τη διακοπή παροχής υπηρεσιών σε εναλλακτικό πάροχο, λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εξασφάλιση της εξόφλησης των οφειλών του και αφού εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα.

Ο ΟΤΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει τη συστηματική πρακτική ορισμένων εναλλακτικών παρόχων να μην καταβάλλουν στον ΟΤΕ τις οφειλές τους για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που τους παρέχει και να μην του παρέχουν τις σχετικές εγγυήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΤΤ με την απόφαση 392/027/22.06.2006 επέβαλε στον ΟΤΕ πρόστιμο 300.000 € (100.000 € για παράβαση της νομοθεσίας των τηλεπικοινωνιών και 200.000 € παράβαση της νομοθεσίας του ανταγωνισμού). Με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ακυρώνεται το πρόστιμο που επέβαλε η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ με την παραπάνω απόφασή της, χαρακτηρίζεται νόμιμη η διακοπή εκ μέρους του ΟΤΕ των υπηρεσιών που παρείχε στον πάροχο, ενώ επιβεβαιώνονται τόσο η καλόπιστη συμπεριφορά του ΟΤΕ στη σχέση του με τον εναλλακτικό πάροχο όσο και η παρελκυστική και κακόπιστη συμπεριφορά του παρόχου.