Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 09:56

Ανανεώνει το στόλο της η Stealthgas

ΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ συνθήκες της αγοράς, εκμεταλλεύεται η Stealthgas, και πραγματοποιεί αγοραπωλησίες πλοίων, με στόχο τη διαρκή ανανέωση του στόλου της, και την κερδοφορία για τους μετόχους της. Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία που είναι εισηγμένη στον Nasdaq, πούλησε τρία από τα μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία που είχε στον στόλο της, ενώ παράλληλα παρέλαβε δύο νέα LPG carriers.

Ειδικότερα η εταιρεία παρέλαβε το «Gas Sophie» ναυπήγησης 1995 3.500 cbm και το νεότευκτο «Gas Haralambos» ναυπήγησης 2007 και χωρητικότητας 7.000 cbm.

Παράλληλα πούλησε τα «Gas Oracle», «Gas Renovatio» και «Gas Nemesis» έναντι 27,3 εκατ. δολαρίων. Τα τρία πλοία θα παραδοθούν στη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2008. Επίσης η Stealthgas ανακοίνωσε ότι ναύλωσε το LPG carrier «Gas Tiny» για δύο χρόνια, ενώ εξασφάλισε για ακόμα τέσσερα χρόνια την δραστηριοποίηση του «Gas Emperor». Το ναυλοσύμφωνο του πλοίου λήγει τον Ιούνιο του 2008, και η εταιρεία το ναύλωσε για τέσσερα χρόνια με bare boat για τέσσερα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stealthgas Χάρης Βαφειάς υπογράμμισε: «Έχουμε κατ' επανάληψη δηλώσει ότι σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται ευκαιρίες για να πουλήσουμε ορισμένα από τα παλαιότερα πλοία του στόλου μας με μεγάλο κέρδος, θα το κάνουμε», και προσέθεσε: «Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι πετυχαίνει τον σκοπό αυτό, ενώ παράλληλα μειώνει το μέσο όρο ηλικίας των πλοίων μας, ενώ μας δίνει επιπλέον έσοδα για να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα μοντέρνα πλοία».