Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 09:18

Διπλάσια κέρδη για την Air France-KLM στο β’ οικονομικό τρίμηνο

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης η Air France-KLM, ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών και της πώλησης περισσότερων εισιτηρίων στις πτήσεις προς Ασία και Βόρεια Αμερική.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 736 εκατ. ευρώ, 2,64 ευρώ ανά μετοχή, από 374 εκατ. ευρώ, ή 1,41 ευρώ ανά μετοχή, που είχαν διαμορφωθεί το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η κερδοφορία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 644 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν την ίδια περίοδο κατά 6,8% στα 6,49 δισ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στους πρώτους εννέα μήνες του έτους οι επιβάτες της ανήλθαν στα 39,8 εκατομμύρια, αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι κατά 3%.

Η μετοχή της Air France, η οποία εξασφάλισε έσοδα 202 εκατ. ευρώ από την πώληση μετοχών της Amadeus Global Travel Distribution κατά το δεύτερο τρίμηνο, έχει υποχωρήσει φέτος κατά 31%, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να έχει περιοριστεί στα 6,64 δισ. ευρώ.