Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 16:18

Ryanair: Μηνύει την Κομισιόν για την υπόθεση της Ολυμπιακής

ΜΗΝΥΣΗ κατά της Κομισιόν υπέβαλε ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair, κατηγορώντας το ευρωπαϊκό όργανο ότι δεν κατάφερε να ερευνήσει αποτελεσματικά τις καταγγελίες της σχετικά με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις του ελληνικού δημοσίου προς την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι η Ολυμπιακή έλαβε πακτωλό παράνομων ενισχύσεων από την κυβέρνηση της χώρας, ύψους 500 εκατ. ευρώ, «από απλήρωτες υπηρεσίες που υποτίθεται ότι της προσέφερε».

«Παρ’ όλα αυτά, η Κομισιόν αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε για αυτό από το 2006 και έτσι δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να καταγγείλουμε την αδράνειά της ενώπιον των ευρωπαϊκών δικαστηρίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Ο’Λίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Ιούλιο ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια σχετικά με τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί, όχι μόνο προς την Ολυμπιακή, αλλά και προς άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές. Μεταξύ αυτών είναι η Air France, η Alitalia και η Lufthansa.