Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 15:10

Σταθεροποιητικές τάσεις στο πετρέλαιο

ΚΑΤΩ από τα 97 δολάρια το βαρέλι – αλλά μια «ανάσα» από το ψυχολογικό φράγμα των 100 δολαρίων – υποχωρεί την Παρασκευή το πετρέλαιο, μετά τα σημάδια ανάκαμψης του δολαρίου και εν μέσω ενδείξεων ότι ορισμένα από τα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν αυξήσει την παραγωγή τους.

Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε στις 14.26, ώρα Ελλάδος, κατά 87 σεντς από την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης (την τελευταία ημέρα των συναλλαγών πριν την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ), φτάνοντας στα 96,42 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 94,07 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 43 σεντς.

Στο μεταξύ, το δολάριο υποχώρησε σε νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του ευρώ σήμερα, εμφανίζοντας ωστόσο αργότερα τάσεις ανάκαμψης. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/23/1443140.htm

Οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στο Αμπού Ντάμπι στις 5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσουν για τα επίπεδα της παραγωγής τους, με πολλά μέλη του οργανισμού να έχουν δηλώσει ήδη ότι μια αύξηση της παραγωγής αργού είναι απίθανο να περιορίσει το ράλι του πετρελαίου, το οποίο αποδίδουν στην κερδοσκοπία και στις πολιτικές εντάσεις.