Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Απριλίου 2001 22:17

Ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Τα συνολικά κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω της δημόσιας εγγραφής και της ιδιωτικής τοποθέτησης ανήλθαν σε 32,1 δισ. δρχ. καλύπτοντας το 54% της έκδοσης. Ειδικότερα, διετέθησαν 16.057.910 μετοχές του ελληνικού Δημοσίου με δημόσια εγγραφή και 1.094.680 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 5.622 και το μεγαλύτερο μέρος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, επενδύθηκε από θεσμικούς.

Η τιμή διάθεσης της μετοχής ορίζεται σε 5,5 ευρώ (1.874 δρχ.) διαμορφώνοντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ σε 600 δισ. δρχ.

Οι Συντονιστές - Κύριοι Ανάδοχοι, Alpha Finance, Tράπεζα Πειραιώς και ATE θα απευθύνουν αίτηση στο δ.σ. του ΧΑΑ για την έγκριση της εισαγωγής των μετοχών αναφορικά με την επάρκεια της διασποράς. Σημειώνεται, ότι μέχρι τη λήψη σχετικής απόφασης οι λογαριασμοί των επενδυτών θα παραμείνουν δεσμευμένοι.

Το ελληνικό Δημόσιο θα διανείμει στους ιδιώτες επενδυτές που συμμετείχαν στην προσφορά μία (1) δωρεάν μετοχή του ΟΠΑΠ ανά δέκα (10) μετοχές που απέκτησαν και θα διακρατήσουν για χρονική περίοδο έξι μηνών, με μέγιστο αριθμό 100 μετοχές ανά επενδυτή.