Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 12:20

Κοινή έρευνα για την αγορά εργασίας πρότεινε ο υπ. Παιδείας στη ΓΣΕΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως είπε ο υπουργός, στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα εκπαίδευσης που συνδέονται με την αγορά εργασίας και τρόποι συνεργασίας των δύο πλευρών. «Ζήτησα -είπε ο κ. Στυλιανίδης- από τη ΓΣΕΕ, το Ινστιτούτο και την Ακαδημία που διαθέτει και είναι πιστοποιημένοι φορείς στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, να προχωρήσουμε σε μία κοινή έρευνα μαζί και με την εργοδοσία για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας τα επόμενα είκοσι χρόνια στην Ελλάδα».

«Αυτή η έρευνα», τόνισε, «μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διδασκαλία και του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού στα παιδιά και βεβαίως να επιτρέψει τους γονείς και τους μαθητές να επιλέγουν το σωστό επάγγελμα εγκαίρως, ώστε παίρνοντας το απολυτήριο τους από το αντίστοιχο λύκειο ή ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στη μη τυπική εκπαίδευση να μπορούν ευκολότερα να βρουν την προοπτική τους στην αγορά εργασίας».

Η συζήτηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ αφορούσε και τις μορφές συνεργασίας στο πλαίσιο της Δια Βίου μάθησης που, όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, «είναι χρήσιμες για να εξοπλίζουν με πρόσθετα προσόντα και δεξιότητες ανθρώπους που είναι ήδη στην αγορά εργασίας ή να βοηθούν ανθρώπους που είναι εκτός αγοράς εργασίας να μπαίνουν μέσα σε αυτή έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν».