Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 12:41

Πλαστικά Κρήτης: Ικανοποίηση από την άνοδο των κερδών στο 9μηνο

Αυξημένα κατά 30% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2006 εμφανίστηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Πλαστικά Κρήτης στο εννεάμηνο του 2007. Σε επίπεδο μητρικής, παρέμειναν στα 6,1 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών εμφάνισε την ίδια περίοδο αύξηση 37%, φτάνοντας στα 104,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 23%.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την ικανοποίησή της από την εξέλιξη της κερδοφορίας, η οποία, όπως επισημαίνει, ξεπερνά τις αρχικές της εκτιμήσεις, παρά τη δύσκολη συγκυρία της ταυτόχρονης ανόδου του πετρελαίου και του ευρώ.

Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή ετοιμάζεται η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της θυγατρικής ROMCOLOR 2000 SA στο Χρηματιστήριο Βουκουρεστίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο. Η εταιρεία, η οποία είχε στο εννεάμηνο κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αντλήσει περί τα 4,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Βουκουρέστι και για την επέκτασή της σε γειτονικές χώρες.