Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 13:42

Κάτω από τα 90 δολ. το αργό

ΣΤΟ χαμηλότερο επίπεδο ενός μηνός, κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να απομακρύνεται πλέον από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό στις ΗΠΑ και να στρέφεται στην επικείμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε στις 12.43, ώρα Ελλάδος, στα 89,45 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,51 δολάριο, έχοντας κλείσει στην προηγούμενη συνεδρίαση στα 91,01 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 88,53 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 1,69 δολαρίου.

Την Πέμπτη, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εμφάνισαν κέρδη άνω των τεσσάρων δολαρίων, καθώς έκρηξη που σημειώθηκε σε τέρμιναλ στις ΗΠΑ οδήγησε σε διακοπή της λειτουργίας τεσσάρων αγωγών, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι εισαγωγές αργού προς τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε πάντως η διαχειρίστρια εταιρεία, οι τρεις εκ των αγωγών έχουν τεθεί και πάλι σε λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον των traders εστιάζεται πλέον στη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 5 Δεκεμβρίου, στο ¶μπου Ντάμπι. Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές, το καρτέλ θα αποφασίσει τελικά αύξηση της παραγωγής του.