Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 17:15

ΙΚΑ: Σε ισχύ από τη Δευτέρα το μέτρο της προσωρινής σύνταξης

Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα το μέτρο της προσωρινής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ασφαλιστικό Ταμείο, ο υποψήφιος συνταξιούχος θα πρέπει να προβαίνει στις ακόλουθες κινήσεις:

1) Παραλαβή έντυπου υλικού για τη διαδικασία συνταξιοδότησής του, στην οποία θα περιλαμβάνεται ενημερωτικό έντυπο για την δυνατότητα επιλογής της προσωρινής σύνταξης.

2) Κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα δηλώνει ότι επιθυμεί την έκδοση προσωρινής σύνταξης, μαζί με τα βιβλιάρια ενσήμων του.

3) Παραλαβή - ταχυδρομικώς στην κατοικία του - σε διάστημα λίγων ημερών ενημερωτικής επιστολής με το ποσό της προσωρινής σύνταξης που του αναλογεί και θα καταβληθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό, στην προκαθορισμένη για όλους τους συνταξιούχους ημέρα καταβολής συντάξεων του ΙΚΑ.

Στο έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης, ο υποψήφιος συνταξιούχος θα συμπληρώνει μόνον, εκτός από τα προσωπικά του στοιχεία, τα Ταμεία στα οποία έχει ασφαλιστεί στη διάρκεια του εργασιακού του βίου και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να γίνεται η κατάθεση της προσωρινής, και ακολούθως της οριστικής σύνταξης.